Tisknout
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Horká čokoláda (AIP, paleo, vegan, cukrfree)


  • Autor: Lucie Podolová
  • Doba přípravy: 5 minut
  • Doba vaření/pečení: 5 minut
  • Celková doba přípravy: 10 minut
  • Porce: 2 1x

Základní popis receptu

Lahodná AIP/paleo/vegan horká čokoláda bez kakaa, cukru a mléka pro ty, co je jíst nemohou nebo nechtějí.


Co potřebujeme?

Dávky
  • 1 plechovku kokosového mléka (400 ml)
  • 2 lžíce karobu
  • 2 lžičky kolagenu
  • ½ lžičky medu nebo javorového sirupu (volitelně)

Jak na to?

  1. Kokosové mléko dáme do malého rendlíku a rozehříváme asi 5 minut při střední teplotě.
  2. Přimícháme kolagen, karob a sladidlo. Důkladně prošleháme, aby v čokoládě nebyly hrudky. Můžeme použít metličku nebo tyčový mixér.
  3. Nalijeme do hrníčků a podáváme (třeba spolu s kokosovou lámankou). Dobrou chuť! 🖤

Lucky tip

  • Pro krémovější konzistenci můžete do čokolády při ohřívání přidat lžíci kokosového krému, který je hustší než kokosové mléko a krásně ji zahustí.
  • K čokoládě doporučuji podávat kokosovou lámanku s granátovým jablkem, kterou si můžete připravit podle mého receptu v kuchařce AIP paleo Vánoce.
  • Růžově označené ingredience najdete na Světě plodů. Stačí na ně kliknout a v košíku zadat kód luckyaip, se kterým máte 5% slevu na celý nákup.
  • Kategorie: Vánoce, nápoje

Klíčová slova: Nápoje, čokoláda, karob, Vánoce, bez mléka, bez cukru, bez kakaa, kokosové mléko