Základní popis receptu
Lahodná AIP/paleo/vegan horká čokoláda bez kakaa, cukru a mléka pro ty, co je jíst nemohou nebo nechtějí.
Co potřebujeme?
Dávky
- 1 plechovku kokosového mléka (400 ml)
- 2 lžíce karobu
- 2 lžičky kolagenu
- ½ lžičky medu nebo javorového sirupu (volitelně)
Jak na to?
- Kokosové mléko dáme do malého rendlíku a rozehříváme asi 5 minut při střední teplotě.
- Přimícháme kolagen, karob a sladidlo. Důkladně prošleháme, aby v čokoládě nebyly hrudky. Můžeme použít metličku nebo tyčový mixér.
- Nalijeme do hrníčků a podáváme (třeba spolu s kokosovou lámankou). Dobrou chuť! 🖤
Lucky tip
- Pro krémovější konzistenci můžete do čokolády při ohřívání přidat lžíci kokosového krému, který je hustší než kokosové mléko a krásně ji zahustí.
- K čokoládě doporučuji podávat kokosovou lámanku s granátovým jablkem, kterou si můžete připravit podle mého receptu v kuchařce AIP paleo Vánoce.
- Růžově označené ingredience najdete na Světě plodů. Stačí na ně kliknout a v košíku zadat kód luckyaip, se kterým máte 5% slevu na celý nákup.
- Doba přípravy: 5 minut
- Doba vaření/pečení: 5 minut
- Kategorie: Vánoce, nápoje
Klíčová slova: Nápoje, čokoláda, karob, Vánoce, bez mléka, bez cukru, bez kakaa, kokosové mléko